Brnabić: Srbija je danas fundamentalno drugačija

0
244
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila da je danas Srbija fundamentalno drugačija zemlja od one koja je bila 2014. godine.

Predsjednica Vlade Srbije rekla je, gostujući na RTS-u u emisji “Upitnik”, da je tokom svog mandata bila samostalna u odlučivanju i da je ponosna što je u timu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

– Imam izuzetno poštovanje prema Vučiću, ne znam nikoga da je na takav način imao takvu viziju Srbije – da je znao dušu našeg naroda, da je potpuno predan poslu i da svaki dan radi od jutra do sutra – rekla je premijerka.

Predsjednica Vlade Srbije kaže da ne zna nikog ko je toliko dao za Srbiju kao predsjednik.

– Zaista nemam problem sa tim, nisam sujetna osoba, ponosim se što sam u timu sa Vučićem, što se smatram za jednog od njegovih saradnika – istakla je Brnabićeva, odgovarajući na pitanje kako komentariše kritike da nije dovoljno samostalna.

Premijerka kaže da je sama birala ministre u Vladi zajedno sa Vučićem, kao i da se konsultovala sa političkim faktorima.

– Moje je da radim u interesu građana Srbije, da isporučujem rezultate, da zajedno dođemo do kraja mandata, da Srbija bude bolje mjesto za život – rekla je Brnabićeva i dodala da postoje različita mišljenja, različita raspoloženja, rasprave, ali je najvažnije da svi zajedno u Vladi rade u interesu građana Srbije.

Govoreći o radu ministara, ona je rekla da nisu svi jednako dobro radili, ali da svi imaju pozitivne rezultata, a i da je u ovom trenutku je kasno za rekonstrukciju Vlade.

Kazala je i da njena obaveza, zakonska, nije da odgovara Savezu za Srbiju, Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću i Mariniki Tepić na svakodnevno izmišljanje afera.

– Da svaki dan odgovaram na gluposti tipa “Јovanjice”, ne pada mi na pamet – rekla je Brnabićeva. Naglašava da dio opozicije ima politiku stvaranja afere, da imamo inflaciju afera i upitala kakve bi smo rezultati imali kada bi se stalno baviti time.

Ona je rekla i da dio opozicije neprekidno izmišlja afere kako bi spriječio predstavnike vlasti da govore o postignutim uspjesima, jer, kako je navela, taj dio opozicije nema nikakve druge argumente.

Brnabićeva je naglasila da je u slučaju “Јovanjica” potpredsjednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, podnio tužbu protiv Aleksandra i Andreja Vučića, jer je krajnje vrijeme da se prekine sa izmišljanjem afera.

Ona je istakla da, kada je slučaj “Јovanjica” u pitanju, vlast spremna da na sve odluke suda odgovara nadležnim organima, ali da na to moraju biti spremni i predstavnici opozicije.

Govoreći o najavljenom bojkotu izbora djela opozicije, premijerka je navela da je sa tim predstavnicima opozicije nemoguće uspostaviti dijalog, jer, kako kaže, oni bježe od svakog razgovora i za razgovore se zalažu samo deklarativno.

Brnabićeva, međutim, dodaje da postoji deo opozicije koji se ne slaže sa Vladom u mnogim stvarima, ali su razumni i sa njima može da se razgovara. Na pitanje da li je sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem razgovarala o navodima iz afere da je njegov otac umješan u trgovinu oružjem, Brnabićeva je rekla da nije, jer je, kako kaže, ostavila nadležnim organima da to rade.

– Nisam ni sudija, ni tužilac. Očekujem da se tužilaštvo izjasni – rekla je Brnabić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here