Brnabić: Ulaganje u obrazovanje najbolja investicija

0
431
Predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas mladim informatičarima na uspjehu koji su postigli na Međunarodnom informatičkom takmičenju “Džon Atanasov” u Bugarskoj i istakla da je to znak da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija.

“Čestitam Pavlu Martinoviću, Jovanu Benginu, Mladenu Puziću, Matiji Vukeliću iz Matematičke gimnazije u Beogradu, Tadiji Šebezu iz novosadske Gimnazije `Jovan Jovanović Zmaj` i Veljku Toljiću iz niške Gimnazije `Svetozar Marković`, na osvajanju šest medalja na prestižnom Internacionalnom turniru”, navela je Brnabićeva u čestitki.

Predsjednik Vlade je istakla da joj je zadovoljstvo da opet čestita mladim, perspektivnim i talentovanim đacima na uspješnom rezultatu koji su ostvarili za Srbiju.

Prema njenim riječima, Vlada će nastaviti da podstiče analitičko razmišljanje i da svim učenicima obezbjeđuje uslove da svoje znanje iskoriste na pravi način, koji će im obezbijediti siguran put ka uspjehu.

Na Međunarodnom informatičkom takmičenju “DŽon Atanasov” u Bugarskoj, održanom od 21. do 25. novembra, ekipa Srbije je osvojila šest medalja iz programiranja.

PODIJELI