BRNABIĆEVA U VIŠEDNEVNOJ POSJETI KINI

0
375

Premijer Srbije Ana Brnabić predvodiće državnu delegaciju, koja od danas boravi u posjeti Kini, gdje će sastati sa kineskim predsjednikom Si Đinpingom i učestvovati na Međunarodnom uvoznom sajmu u Šangaju.

Brnabićeva i Si Đinping razgovaraće u Šangaju o daljem razvoju sveukupnih odnosa dve zijemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema programu posjete, Brnabićeva će se obratiti na ceremoniji zvaničnog otvaranja Sajma i obići ekonomski paviljon Srbije.

Tokom boravka u Šangaju do 8. novembra, Brnabićeva će se sastati sa rukovodiocima HBIS grupe, kompanije “Huavej”, kao i Banke Kine, te održati predavanje na Šangaj Đao Tong univerzitetu.

Brnabićeva i predsjednik Privredne komore Srbije Marko Čadež obratiće se na otvaranju Srpsko-kineskog poslovnog foruma u Šangaju.

U okviru foruma, biće potpisan Memorandum o razumijevanju između Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Vlade Srbije i kineske kompanije “Huavej”.

Tokom boravka u Kini, srpska delegacija će posjetiti i grad Hangdžou, gdje će se Brnabićeva sastati sa predstavnicima provinicije DŽeđang i posjetiti kompaniju “Alibaba” i visoko-tehnološki park.

(Srna)

PODIJELI