Bruka: Namješten rekord Srbije u atletici?

0
515

Vedran Samac postavio je novi rekord Srbije u bacanju koplja proteklog vikenda na mitingu u Sremskoj Mitrovici, ali je veliko pitanje da li je on i regularan.

Srpski reprezentativac je ostvario daljinu 85,60 metara i oborio rekord Seada Krdžalića star 31 godinu, koji je iznosio 83,34 metra, ali se na internetu nakon toga pojavio snimak na kome se vidi da je sudija pomjerio koplje poslije pada, bacio ga zatim u stranu i zajedno sa drugim sudijom izmerio daljinu.

To je izazvalo pravi skandal, jer je riječ o grubom kršenju pravila, zbog čega je odmah reagovao i Atletski savez Srbije.

“U pitanju je grubo kršenje pravila, jer se daljina ne sme pomerati. Disciplinska komisija ASS pokrenula je hitan postupak i dok traje istraga suspendovala dvojicu sudija, onog koji je pomerao koplje i glavnog sudiju u toj disciplini koji se ne vidi na snimku, ali je odgovoran”, izjavio je za “Večernje novosti” direktor ASS Slobodan Branković.

Samac je u trećoj seriji ostvario daljinu 80,62 metra, a u petoj navodno postavio novi rekord Srbije, a na snimak koji se pojavio nije jasno o kojem se hicu radi.

Bez obzira na to, Branković smatra da je u pitanju velika bruka.

“Ovo je velika sramota za naš sport. Osećam se poniženo i kao atletski radnik i kao bivši atletičar. Učiniću sve da se krivci adekvatno kazne i oteraju iz atletike. Ovakva ljaga nije bila potrebna jednom čistom sportu”, naglasio je bivši reprezentativac.

Branković je dodao da će biti sprovedena temeljna istraga da se utvrdi istina i ko je uopšte napravio snimak.

“Ispitaćemo sve strane. Prvo sudije, pa onda okolnosti koje su dovele do toga. Ništa nećemo lomiti preko kolena jer je stvar vrlo delikatna”, dodao je čelnik ASS.

(mondo.rs)

PODIJELI