Budućnost i čelnici lige u istom hotelu!

0
457
Košarkaši klub Crvena zvezda izdao je zvanično saopštenje između dvije utakmice finala ABA lige sa Budućnosti u kojem je otkrio da se Podgoričani nalaze u istom hotelu sa čelnicima regionalnog takmičenja.

Srpski šampion je zbog takve situacije upozorio da to može da dovede u pitanje regularnost lige, a saopštenje prenosimo u potpunosti.

“KK Crvena zvezda mts primoran da reaguje na vrlo “neobičnu” i do sada nezabilježenu situaciju koja utiče na regularnost ABA lige i završnicu regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda mts došao je do saznanja da su službenici ABA lige jtd komesar za delegiranje sudija Iztok Rems i službenica Vanja Vujičić smješteni od petka 12.04.2019. godine, tokom svog boravka u Beogradu u hotelu „Crowne Plaza” koji je zvanični hotel ABA lige, a da je od 13.04.2019.godine u istom hotelu smješten i direktor Krešimir Novosel.

Ta činjenica nije u skladu sa propozicijama ABA lige, može da dovode u sumnju regularnost takmičenja, i cijele finalne serije, iz prostog razloga što se u istom hotelu nalazi i kompletna delegacija, igrački pogon KK Budućnost VOLI na čelu sa predsjednikom kluba, i skoro kompletnom upravom.

Takva situacija nije se nikada dogodila ni u jednom takmičenju u organizaciji FIBA, Evrolige, pa čak ni u vrijeme ABA Sidro lige!

Beograd kao višemilionski grad ima sasvim dovoljno smještajnih kapaciteta hotelskog tipa, da bi se izbjegla svaka moguća insinuacija na ovu temu, koja nije potrebna ABA ligi.

KK Crvena zvezda mts ovim dopisom ne želi da pravi nikakav pritisak pred drugu utakmicu plej ofa, niti da prejudicira neke događaje, ali smo prinuđeni da zamolimo direktora lige i sportskog direktora lige, da što prije riješe ovu situaciju koja nikome nije u interesu, i da pronađu neko drugo rješenje za smještaj svojih službenika, posebno u ovom trenutku kada se igra finalna serija regionalnog takmičenja.

KK Crvena zvezda mts će se maksimalno pridržavati svih članova Propozicija takmičenja i to očekujemo od svih učesnika i aktera finalnih utakmica, uprava, igračkih pogona, ali i od službenika ABA lige jtd.

KK Crvena zvezda mts”.

Srpski šampion je u petak ubjedljivo savladao Budućnost i poveo sa 1-0 u seriji, a druga utakmica igra se u nedjelju 19 časova.

PODIJELI