Budva pod opsadom: Policija blokirala sve ulaze u centar grada, patrole na svakoj raskrsnici

0
555

Jake policijske snage blokirale su sve ulaze u centar Budve, gde je zgrada Opštine i Centra za bezbjednost, a specijalne jedinice i policijske patrole nalaze se na gotovo svakoj gradskoj raskrsnici, prenosi “Sputnjik”.

Glavna magistrala je blokirana za saobraćaj, a policajci preusmjeravaju vozila tako da se ne može kroz Budvu proći do Jaza i dalje u pravcu Boke Kotorske.

Ispred sjedišta Centra za bezbjednost nalazi se nekoliko stotina građana, a policijske snage su kordonima opasale to zdanje, kao i zgradu Opštine koja se nalazi oko 50 metara dalje, navodi isti izvor.

Okupljeni građani pozivaju policajce da “budu ljudi i skinu uniforme”.

U međuvremenu, građanima su se pridružili i poslanici Demokratskog fronta i Demokratske stranke, kao i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović koji je rekao da je nečuveno da je policija koljenom na vrat gušila ljude kao američka policija Džordža Flojda.

Jutros su ispred zgrade opštine uhapšeni Marko Carević i Krsto Radović, koje je nedavno nova skupštinska većina smijenila sa mjesta načelnika Budve i predsjednika Skupštine opštine.

Uhapšen je i sekretar za investicije Mladen Mikijelj, kao i sin i brat Marka Carevića.

Portal IN4S navodi da su svi uhapšeni i da ih je pretukla policija, koja je upotrijebila i hemijska sredstva, te da su polomljena stakla na zgradi Opštine.

Odbornici DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan Džaković izglasali su 11. juna nepovjerenje predsjednicima budvanske opštine Marku Careviću i Skupštine opštine Krsti Radoviću i izabrali novo rukovodstvo.

/Srna/

PODIJELI