Cbетски медији o смрти Бате Живојиновића

0
1397

Водећи светски медији пренели су вест о смрти прослављеног српског глумца Велимира Бате Живојиновића.

Текст који је под насловом “Бивша југо-мегафилмска звезда Бата Живојиновић преминуо у 82. години” објавио АП пренели су на својим сајтовима амерички листови Вашингтон пост, Њујорк тајмс и тамошње телевизије Еј-Би-Си њуз и Фокс, канадски дневник Винипег фри прес, као и британски Дејли мејл.

Британска агенција Ројтерс пренела је вест о смрти Бате Живојиновића наводећи да је реч о једном од најпознатијих југословенских глумаца који је глумио и са светски познатим глумцима.

Како се подсећа, Живојиновић је играо заједно са Орсоном Велсом, Јулом Бринером, Франком Нером и другим славним глумачким именима у “Бици на Неретви”, најскупљем југословенском филму који је 1970. године номинован за Оскара у категорији за најбољи страни филм.

Улога Владимира Перића Валтера у филму “Валтер брани Сарајево” прославила га је у Кини, наводи агенција.

Остварио је више од 300 филмских и телевизијских улога, често је играо партизанског борца у филмовима о Другом светском рату, а врхунац популарности достигао је осамдесетих година прошлог века.

Ројтерс подсећа да је током деведесетих година Бата Живојиновић подржао владајућу Социјалистичку партију Србију и тадашњег председника Слободана Милошевића и био је посланик, а 2002. године након Милошевићевог пада кандидовао се на председничким изборима када је освојио 3,3 одсто гласова

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here