Crna Gora opet šalje izaslanika na proslavu “Oluje” u Knin

0
340

Kao i prošle godine, zvanična Podgorica će i ovog avgusta imati predstavnika na obilježavanju akcije “Oluja” u Kninu.Potvrda je stigla iz Ministarstva spoljnih poslova, kao odgovor poslaniku Demokratskog fronta Jovanu Vučuroviću.

“U skladu sa uobičajemom diplomatskom praksom, a pogotovo između saveznika unutar NATO, diplomata iz Ambasade biće i ove godine prisutan na događaju – poručili su iz MVP.

Prošle godine na proslavi “Oluje” bio je vojni izaslanik Crne Gore, pukovnik Ivan Mašulović, što je izazvalo ogorčenje srpskih stranaka, institucija i boračke organizacije.

“Prisustvovati skupu na kome se slave etnička čišćenja, ustaški zločini u ‘Oluji’, ‘Bljesku’, Medačkom džepu i drugim je ponižavajuće za Crnu Goru. Tamo peva jedan Tompson i njemu slični, slaveći ideologiju iz Drugog svetskog rata koja je pobila milion Srba, Roma i Jevreja. Slave se i oni koji su pobili naše ljude iz nikšićko-šavničke grupe u splitskoj ‘Lori’ na najmonstruozniji način”, ukazao je Vučurović.

Ogorčenje ne krije ni profesor Radan Nikolić, predsjednik Udruženja boraca ratova od 1990. Crne Gore

“Slave se ustaški zločini nad vojnicima JNA i nad Srbima u Republici Srpskoj Krajini. Neoprostivo je da je Hrvatska kao takva ušla u EU i da zapadnim demokratama ne smeta slavljenje ustaške ideologije iza koje stoji državni vrh Hrvatske, a evo vidimo i neprikriveno, već otvoreno, i Crne Gore”, rekao je Nikolić, pišu Večernje novosti.

(Vecernje novosti)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here