Crna Gora stala uz Ameriku i pola Evrope, protjeruju ruskog diplomatu

0
375

Crna Gora je protjerala jednog ruskog diplomatu priključivši se tako više od 22 zemlje svijeta koje su uradile isto proteklih dana.

Crna Gora je uskratila saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u toj zemlji, saopštila je Vlada Crne Gore.

– Vlada Crne Gore je donijela odluku da proglasi jednog diplomatskog predstavnika akreditovanog u ambasadi Ruske Federacije za persona non grata i da povuče saglasnost za djelovanje počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori. O mjerama je obavještena ambasada Ruske Federacije u Podgorici uz rok od sedam dana da diplomatski predstavnik napusti Crnu Goru – navodi se u saopštenju.

Crna Gora, kako se navodi, i ovu odluku donosi koordinirano sa saveznicima, u skladu sa mjerama preduzetim od članica Evropske unije i NATO, a u vezi, kako se navodi, sa djelovanjem Rusije i napadom nervnim gasom na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva koji je Vlada Crne Gore, u znak solidarnosti sa britanskim partnerima, odmah jasno osudila.

Ranije danas, Demokratski front, opozicioni politički subjekt u Crnoj Gori, upozoravao je premijera Duška Markovića da ne čini nijedan potez koji bi dodatno ugrozio diplomatske odnose Rusije i Crne Gore, kao odgovor na najavu Vlade da će razmotriti proterivanje ruskih diplomata u najkraćem roku.

– Demokratski front poziva Vladu Duška Markovića da ne protjeruje ruske diplomate, i da za promjenu, makar jednom pokuša da drži do časti i dostojanstva ove zemlje – poručili su iz DF-a, prenose mediji iz Crne Gore.(Blic.rs)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here