Crnogorski diplomata napustiće Rusiju do 8. aprila

0
507

Crnogorski diplomata napustiće Rusiju najkasnije do 8. aprila nakon što je proglašen za personu non grata na teritoriji te zemlje, saopštilo je večeras Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore.

Iz Ministarstva je potvrđeno da je danas ambasador Crne Gore u Moskvi Ramiz Bašić pozvan u Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije gdje je obaviješten da je jedan član crnogorske diplomatske misije proglašen za personu non grata.

U saopštenju se navodi i da je Bašiću rečeno da je Ruska Federacija preduzela ove mjere kao odgovor na odluku crnogorskog Ministarstva inostranih poslova od 28. marta.

“Crna Gora je jednom ruskom diplomati uskratila gostoprimstvo kao znak solidarnosti sa britanskim partnerima i u koordinaciji sa našim strateškim evropskim i evroatlantskim saveznicima, a povodom upotrebe nervnog agensa na teritoriji Velike Britanije”, dodaje se u saopštenju.

Crna Gora je uskratila gostoprimstvo počasnom konzulu Ruske Federacije Bori Đukiću, koji Crnu Goru treba da napusti do 7. aprila.

srna

PODIJELI