Dačić: Poslata poruka da u Srbiji postoji nestabilnost, kriza, sukobi, incidenti

0
382

Nasilnim demonstracijama dijela opozicije u protekla dva dana iz Beograda je poslata ružna slika, čime je nanijeta velika šteta Srbiji, rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić koji smatra neshvatljivim da se o tim događajima nije oglasila nijedna ambasada, kao ni EU.

Gostujući na Pinku, Dačić je rekao da se sve to događalo u danu kada je u svijet poslati drugaciju poruku, poruku martovskog pogroma Srba prije 15 godina na Kosovu i Metohiji.

Umjesto toga, kazao je, otišla je poruka da o tome navodno u Srbiji postoji nestabilnost, kriza, sukobi, incidenti…

“Time je naneta velika šteta Srbiji”, istakao je Dačić.

Pitao je, kaže, predsjednika Srbije i zaposlene u Ministarstvu spoljnih poslova da li se bilo ko od zapadnih ambasadora interesovao šta se dešava u vezi protesta.

Odgovor je, kaže, bio da se niko od njih nije javljao ni Predsjedništvu ni Ministarstvu i to u uslovima kada je Predsjedništvo bilo “praktično blokirano”, kada se prijetilo Predsjedniku i kada su demonstranti upali u državnu televiziju.

“Niko ni telefonski poziv nije uputio, ni Ministarstvu ni Predsedništvu, da bar pita šta se dešava”, rekao je Dačić.

Prvi potpredsjednik vlade je uvjeren da bi se, kada bi se analiziralo ko je sve upao u zgradu RTS-a i ko je bio ispred Predsjedništva, došlo “do zanimljivih zaključaka”.

Očigledno je, istakao je, da ti ljudi imaju određenu podršku Zapada.

Osudivši ponovo demonstacije od proteklog vikenda, Dačić je istakao da je važno da se shvati “dubina ovih problema”.

Kao svjedok brojnih demonstracija u prošlosti, ministar je za ove od proteklog vikenda u Beogradu rekao da su “mačji kašalj”.

Namjera demonstranata je bila promjena vlasti, ali taj cilj, kako je rekao, nisu ostvarili.

(Tanjug)

PODIJELI