Dačić sa Zaharovom: Uvek je lepo u lepom društvu

0
254

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić objavio je danas na Twitteru dvije fotografije iz Njujorka sa portparlom Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marijom Zaharovom, uz komentar: “Uvek je lepo u lepom društvu”.

Dačić je u delegaciji Srbije na zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.

Погледај друге твитове корисника FA_Serbia 🇷🇸

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova, na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, učestvovao je danas u Njujorku na neformalnom radnom ručku ministara inostranih poslova članica i posmatrača Američko-jadranske povelje.

Na sastanku su učestvovali i pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za Evropu i Evroaziju Filip Riker i zamjenik pomoćnika i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer, sa kojima je šef srpske diplomatije prije sastanka razgovarao.

Na današnjem sastanku članice A5 i posmatrači, među kojima je i Srbija, razgovarali su o situaciji u regionu i aktuelnim dešavanjima u Sjeverno-atlantskom savezu.

Sastanak Američko-jadranske povelje organizovala je aktuelna predsjedavajuća Albanija.

Sastanku su prisustvovali i ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, ministar spoljnih poslova Sheverne Makedonije Nikola Dimitrov, ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić-Radman i predstavnici drugih delegacija članica A5.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here