Dačić: Šta su tražile naoružane kosovske snage u južnoj Mitrovici?

0
376

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da Srbija ima jasne dokaze da su kosovske snage donosile danas naoružanje i municiju u južnu Mitrovicu, a istovremeno je podsjetio na garanciju KFOR-a u vezi sa pristupom bilo kakvih kosovskih oružanih snaga severu Kosova.

“Danas je bila izjava KFOR-a da nije bilo pokreta, a Vučić je rekao da je bilo.Tačno je da nije bilo pokreta na severu, ali šta su tražile te snage u južnoj Mitrovici, gde su donosile naoružanje i municiju a za šta mi imamo jasne dokaze? Zbog čega su tu došle? Šta je ta demonstracija?”, rekao je Dačić za RTS.

I onda, istakao je, “neki naši ovde u Srbiji kažu – eto vidite, KFOR je ipak demantovao Vučića”.

“Pa da li vi više verujete kosovskim službama ili KFOR-u, ili verujete srpskim bezbednosnim službama koje imaju takve informacije?”, upitao je ministar.

“Mi razmatramo svaku informaciju koja ovde dođe i veoma ozbiljno upozoravamo svakoga – zadatak međunarodnog prisustva je da spreči ovakve mere Kosova na ekonomskom planu ali i da spreči svaku destabilizaciju. Zato, nemojte da provocirate Srbiju”, poručio je.

Prilikom potpisivanja Briselskog sporazuma, napomenuo je Dačić, u sjedištu NATO-a je zagarantovano da KFOR neće dozvoliti bilo kakvim kosovskim oružanim snagama pristup sjeveru Kosova bez njihove saglasnosti i bez obavještavanja čelnika sprskih opština.

tanjug

PODIJELI