Dačić: Vučić predsednik, ja premijer – dobitna kombinacija

0
326

Predsjednik Socijalističke partije Srbije(SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da vjeruje da će biti premijer Srbije poslije izbora.

“To je najbolje za Srbiju- Aleksandar Vučić predsednik, Dačić premijer. Lično smatram da je za Srbiju i za njenu političku stabilnost u ovim turbulentnim vremenima, imajući u vidu da mi sarađujemo svih ovih godina, veoma bitno da kormilo kojim se upravlja zemljom, bude u sigurnim rukama”, izjavio je Dačić za TV Prva.

Na pitanje zašto bi mu Srpska napredna stranka i njen predsjednik Vučić dali premijersko mjesto, kada su apsolutni favoriti na izborima, Dačić je odgovorio da je sve stvar političkog dogovora i da je logično da se najvažnije funkcije raspoređuju između partija koje čine vladajuću koaliciju.

Upitan o situaciji u Ukrajini, lider socijalista je izjavio da nije na strani Rusije već Srbije.

“U ovom trenutku nacionalnim i državnim interesima pomaže samo Rusija tako što ne dozvoljava da ”Kosovo prođe kroz Savet bezbednosti UN” “, rekao je Dačić i dodao da nije sve u ekonomiji, jer da jeste, neko bi davno priznao tzv. Kosovo.

On je podsjetio da je Rusija stavila veto na rezoluciju o Srebrenici, a da Kina to nije uradila niti će ikada uraditi.

“Kada je bilo oko Srebrenice, mogli smo da zovemo samo Lavrova, voleo bih da smo mogli i druge. Ali samo Rusi su glasali protiv, zašto bi se oni svađali sa svima zbog nas. Ako uvedemo sankcije Rusiji, samo ćemo sebi naškoditi, jer će Zapad i dalje gurati pitanje Kosova u Savetu bezbednosti”, poručio je Dačić.

PODIJELI