Devet žrtava malih boginja: Još dvije žene umrle u Beogradu

0
293

U Infektivnoj klinici Kliničkog centra Srbija umrle su još dvije osobe zbog posljedica malih boginja, što je ukupno devet žrtava od ove dječije zarazne bolesti, nezvanično saznaje “Blic”.

Radi se o ženama, koje su bile stare oko 40 godina. Obe su bile potpuno zdrave, tačnije nisu imale nikakvo hronično oboljenje, prije nego što su dobile morbile, kaže izvor “Blica” koji je upoznat sa ovim slučajevima.

Kako Blic saznaje, zdravstveno stanje obje pacijentkinje već duži period je bio kritičan. Ljekari su se danonoćno borili da ih održe u životu. Imale su i zapaljenje pluća, a očigledno su bile priključene i na aparate za vještačko disanje.

– Jedna žena preminula je u ponedeljak. Njeno zdravstveno stanje nije bilo dobro od kako je primljena na bolničko lečenje. Druga je preminula u toku današnjeg dana – objašnjava izvor.

Od obje žene uzetu su brisevi, kako bi se u Institutu za imunologiju i virusologiju “Torlak” i laboratorijski potvrdilo da je riječ o morbilima. Tek kada se dobiju rezultati, Institut za javno zdravlje “Batut” će zvanično moći da objavi i ova dva smrtna slučaja kao posljedicu od morbila.

Slična situacija dogodila se u petak. Smrt žene, koja je bila zdravstvena radnica, uzrokovne morbilima, zvanično je potvrđena tek juče, kada je Institut “Batut” dobio tu laboratorijsku potvrdu od “Torlaka”.

(blic)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here