Dirljiv oproštaj pozorišta od Mande

0
983

Pozorište Boško Buha izrazilo je danas zahvalnost preminulom glumcu i direktoru tog pozorišta Miloradu Mandiću Mandi za sve što je učinio za to pozorište.

“Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je bio Petar Pan, vječiti dječak koji je mnogo želio, mnogo sanjao i koji je neprestano letio. Zato ipak i dalje ne vjerujemo da nije više sa nama, i obraćamo mu se direktno, jer znamo da može da nas čuje. Mando hvala ti, volimo te i čuvaćemo te. I čuvaćemo naše pozorište”, navedeno je u saopštenju.

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je juče na sceni pozorišta “Vuk Karadžić”. Ljekari Hitne pomoći pokušali su na sceni da reanimiraju Mandića.

Kako je navedeno, datum sahrane i komemoracije biće objavljen naknadno.

Mandić (55) je najznačajnije uloge ostvario je u filmovima “Lepa sela lepo gore”, “Rane”, “Točkovi”, “Mrtav Ladan” i brojnim drugim, a ostvario je i značajne pozorišne uloge.

U 21. godini postao je član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija da bi šest godina kasnije diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dječjeg pozorišta “Boško Buha”, gdje je obavljao dužnost direktora od 27. februara 2014. godine.

Snimio je u 1989. godini više od 270 epizoda emisije Bajka za laku noć – priče za laku noć, koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu “S one strane duge”, što ga je uz Branka Kockicu učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here