Đukanović ženi sina na Svetom Stefanu

0
350

Podgorica – Blažo Đukanović, sin predsjednika države i Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića, zakazao je vjenčanje za 21. septembar u hotelskom kompleksu “Sveti Stefan”.

Više izvora potvrdilo je podgoričkim “Vijestima” da Đukanovići pripremaju gala vjenčanje svom sinu jedincu. Mlađi Đukanović navodno namjerava da se oženi u stoljećnom Miločerskom parku, kojim upravlja kompanija “Adriatic Properties” grčkog biznismena Petrosa Statisa, bliskog prijatelja crnogorskog šefa države.

O detaljima svadbenog veselja malo se zna, između ostalog i ko će od muzičkih zvijezda uveseljavati zvanice, među kojima se očekuju ljudi iz političkog vrha države, biznismeni, predstavnici kulturnog i javnog života.

Blažo se godinama uspješno bavi biznisom u sektoru energetike i njegove dvije kompanije imaju milionske profite. Tridesetjednogodišnji Đukanović ušao je i u biznis izgradnje mini-hiroelektrana i na vodotocima na području kolašinske opštine započeo je izgradnju dviju centrala. U tome je imao podršku strica – bankara Aca Đukanovića, ali i oca dok je obavljao funkciju premijera.

Prvi reket svijeta Novak Đoković prije pet godina je stao na ludi kamen u Miločerskom parku, kada je julu organizovao vjenčanje sa dugogodišnjom izabranicom Jelenom Ristić.

I odbjegli šef budvanske kriminalne grupe, nekadašnji drugi čovjek države i DPS-a, Svetozar Marović, organizovao je vjenčanje za svog sina 2009. u luksuznom “Splendidu”.

Da je svadba bila berićetna otkriveno je za vrijeme suđenja u okviru procesa oduzimanja imovine mlađeg Marovića. Miloš, koji se vjenčao sa Tamarom Popović, tvrdio je preko svojih zastupnika da je od svadbe zaradio 150 hiljada evra.

Pet godina kasnije, u istom hotelu Svetozar Marović je priredio ništa manje glamurozno vjenčanje za svoju kćerku, tadašnju menadžerku opštine Budva Milenu Marović, koja je “da” izgovorila tadašnjem gradonačelniku Cetinja, a sadašnjem ministru kulture Aleksandru Bogdanoviću.

Glamurozna vjenčanja u “Splendidu” organizovao je i Brano Mićunović, u martu 2015. kada se vjenčala kćerka Andrea pred nekoliko stotina zvanica sa Milošem Kustudićem. Dvije godine kasnije, u novembru 2017, Mićunović je oženio i sina Đorđa.

 

Grčki biznismen

Seriju glamuroznih vjenčanja u Crnoj Gori praktično je otvorio grčki biznismen Statis.

On je 2007. u novootvorenom “Splendidu” za nekoliko stotina zvanica priredio spektakularno veselje, kojem je prisustvovao i Milo Đukanović.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here