Đurić: Kurti patološki opsjednut Srbima, hitno ga uputiti na zdravstveni pregled

0
359

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocijenio je da lider pokreta “Samoopredjeljenje” Aljbin Kurti iz dana u dan pokazuje da je patološki opsjednut Srbima i Srbijom, zbog čega mu je preporučio da se hitno uputi na zdravstveni pregled, jer njegova nemogućnost da se suoči sa realnošću poprima opasne razmjere.

– Taj čovjek svakodnevno potvrđuje da nema nikakvu politiku osim mržnje prema Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću – naveo je Đurić u saopštenju.

On ocjenjuje da Kurtijeve poruke da je priznanje samoproglašenog Kosova jedini moguć kompromis sa Srbijom i da nije zaiteresovan za dijalog sa Beogradom, predstavljaju opasne halucinacije koje udaraju u temelje stabilnosti regiona.

– Ljekar bi najpre trebalo da mu prepiše da prestane da se druži sa Radom Trajković, Rašićem i Petrovićem, jer očigledno je umislio da su svi Srbi kao oni i da se sa srpskim narodom može pregovarati podmićivanjem i razgovarati jezikom prijetnji i ucjena – kaže Đurić.

Foto: Profimedia

Prema njegovim riječima, Kurtijevo odbijanje da prizna da je zreo za profesionalnu pomoć može da dovede do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja, ali veći problem je to što njegov bijes može da prouzrokuje destabilizaciju regiona i probleme, prije svega njegovom narodu.

– Njegovi lični patološki doživljaji politike su njegov privatni zdravstveni problem, dok god ta bolest ne postane i zvanični program privremene administracije u Prištini, jer, ukoliko se to dogodi, njegova mržnja i šovinizam zvanično će postati albanski nacionalni program, a oni koji su na meti te mržnje biće prinuđeni da se brane – navodi Đurić.

On je pozvao sve koji imaju uticaja na to kako će izgledati buduća vladajuća većina u Prištini da ne dopuste da opsesivan i zlonamjeran tip poput Kurtija dobije mogućnost da cijeli region povede putem novih sukoba.

PODIJELI