Đurić: Napad na Kosovu dio strategije zastrašivanja Srba

0
198

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić oštro je danas osudio sinoćni napad na dvojicu srpskih mladića u naselju Bošnjačka mahala u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici kao deo politike zastrašivanja srpskog naroda.

“Sinoćni linč dvojice srpskih mladića u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice deo je organizovane i politički inspirisane taktike zastrašivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a cilj je da se serijom izolovanih incidenata izazove protivreakcija srpskog naroda i dalja eskalacija napetosti”, naveo je Ðurić u saopštenju za javnost.

On je ocijenio da se “ovaj napad ne može posmatrati van konteksta albanskih namera da anektiraju severni deo Kosovske Mitrovice, odnosno da srpski deo grada integrišu u nekakvu jedinstvenu opštinu Kosovska Mitrovica”.

Istakao je da, međutim, iako su “albanski ekstremisti pokazali da ne prezaju od nasilja da svoj pakleni naum sprovedu u dijelo, to neće pokolebati rejšenost srpskog naroda da opstane na Kosovu i Metohiji”.

Ðurić je, istovremeno, apelovao “srpsku braću u Kosovskoj Mitrovici apelujem da ne nasedaju na provokacije ove vrste, jer bi svakim nepromišljenim odgovorom zapravo izašli u susret željama i očekivanjima ekstremnih Albanaca koji svakodnevo traže povod za eskalaciju sukoba”.

“Oni imaju mnogo razloga da budu nervozni, a na nama je da budemo strpljivi i promišljeni, i da ne nasedamo na provokacije ove vrste, iako je veoma teško i bolno uzdržati se kada napadaju našu djecu. Albanskim ekstremistima još jednom poručujem da ne iskušavaju spremnost Srbije da zaštiti svoj narod na Kosovu i Metohiji, jer ona je nesumnjiva i zasnovana na realnoj snazi”, istakao je na kraju Ðurić.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here