Dogovor o Kosmetu neće biti moguć bez Rusije

0
501

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bilo kakav budući dogovor o Kosovu i Metohiji neće biti moguć bez Rusije, te naglasio da je veoma značajna podrška Moskve Beogradu.

“Da dođemo do dogovora o Kosmetu potrebna nam je podrška Rusije”, rekao je Vučić novinarima u Batajnici.

On je potvrdio da je u toku priprema susreta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio da se Srbija ponosi svojim rezultatima i prijateljstvom sa Rusijom koje, za razliku od drugih, ne krije.

Vučić je, govoreći o Kosmetu, poručio da će Srbija nastaviti da radi svoj posao i učiniti da građani sve znaju i dobro razumiju.

“Znaju ljudi u Srbiji, ja ću da se uzdržim od komentara. Ako budemo u situaciji da bilo šta predložimo narodu, predložićemo i lako objasniti, ako ne budemo u situaciji opet nikom ništa. Hvala našim prijateljima koji podržavaju Srbiju. Hvala i onim koji je ne podržavaju”, rekao je Vučić.

On je naglasio da ga lično ne brine koliku podršku ima on, jer se, kako je rekao, ozbiljni državnici ne bave time, nego šta mogu da urade za svoj narod.

Govoreći o hapšenju državljanke Srbije Sare Vidak /20/ u Crnoj Gori, Vučić je rekao da država u tom slučaju čini onoliko koliko može. Kada je riječ o kampu za obuku djece na Zlatiboru, Vučić je poručio da vojni kampovi ne mogu biti organizovani bez države.

Izvor:(SRNA)

PODIJELI