Drecun: Srpski narod na Kosmetu odbranio pravo na opstanak

0
216

Srpski narod je izlaskom na izbore odbranio pravo na opstanak na sjeveru Kosova, istovremeno ispoljio snažno jedinstvo sa svojom državom Srbijom i pokazao da će se problemi u narednom periodu rješavati isključivo preko Srpske liste, rekao je predsjednik Skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

Srpska lista je i na jučerašnjim izborima za gradonačelnike u četiri opštine dokazala da je jedini reprezentativni predstavnik srpskog naroda na KiM, rekao je Drecun za RTS.

– Odbijeni su pokušaji Prištine da eventualno preuzme rukovođenje opštine u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i da počne proces, kako oni kažu, ujedinjenja dvije Mitrovice. Propali su pokušaji Prištine da unošenjem razdora u srpski narod pokuša da realizuje svoje interese – naglasio je Drecun.

Ovakvim izlaskom na izbore srpski narod je pokazao da u narednom periodu niko ne može da računa na podjele među Srbima i da pokušava da pronalazi pojedince i neke srpske stranke koje bi imale više sluha za interese Prištine nego za intersese sopstvenog naroda, naveo je Drecun.

On je rekao da će predstavnici četiri opštine doći na razgovor u Beograd, a najavljena i je i posebna sjednica Skupštine Srbije o KiM.

(Tanjug)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here