Državljani Srbije i Slovenije mogu glasati u BiH

0
280

Savjet ministara BiH dao je danas saglasnost za organizovanje glasanja za državljane Srbije i Slovenije koji borave na teritoriji BiH na predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji 3. aprila i parlamentarnim izborima u Sloveniji 24. arila.

Državljani Srbije moći će glasati u terminu od 7.00 do 20.00 časova na 15 lokacija u BiH, i to u Ambasadi Republike Srbije u Sarajevu, generalnim konzulatima Srbije u Banjaluci i Mostaru, konzularnim kacelarijama u Trebinju i Drvaru, Srednjoškolskom centru “Ivo Andrić“ u Višegradu, Galeriji centra za kulturu i obrazovanje u Doboju, Srednjoškolskom centru u Bratuncu i Centru za kulturu u Bijeljini.

Takođe će moći glasati u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” u Prijedoru, zgradi “Mtela” u Banjaluci, Srednjoškolskom centru u Rudom, Osnovnoj školi “Sveti Sava“ Lopare, kao i osnovnim školama “Sveti Sava” u Zvorniku i “Vuk Karadžić” u Branjevu, Pilica, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na osnovu saglasnosti Savjeta ministara, za državljane Slovenije koji borave na teritoriji BiH glasanje na izborima za parlament Slovenije biće omogućeno u prostorijama slovenačke Ambasade u Sarajevu, od 9.00 do 17.00 časova.

PODIJELI