Državljanke BiH osumnjičene za krađu u Splitu: Uredno smo platile odjeću

0
421

Žena iz Nevesinja i njena drugarica iz Mostara, osumnjičene za krađu u tržnom centru u Splitu vrijedne više od 4.500 KM, odbacile su navode da su ukrale spornu robu i istakle da su svaki komad odjeće uredno platile.

Ove žene su “Nezavisnim” poslale račune kupljene robe u tržnom centru u Splitu u vrijednosti od 16.356 kuna i 85 lipa (oko 4.300 KM).

“Taj dan smo bile u Splitu, takođe obavile normalan šoping koji smo naravno i platile. Za to imamo i dokaze, imamo orginal fiskalne račune izdate u subotu za svaki komad robe što je kupljen. Ništa drugo od navedenog nije istina!”, navele su ove Nevesinjke.

One dodaju da im je sve smješteno i da znaju iz kojeg razloga, ali to nisu željele da otkriju.

“Znamo iz kojeg razloga i zašto nam je smješteno, ali advokat nas je savjetovao da ne navodimo detalje jer je tužba u procesu! Jedino radi tužbe i istrage nećemo detalje navoditi”, navele su one.

Podsjećamo, portal “Slobodna Dalmacija” izvijestila je da su dvije žene iz Nevesinja osumnjičene za krađu odjeće vrijedne 17.450 kuna (više od 4.500 KM). Kasnije su se pojavile informacije da je jedna od žena ipak iz Mostara.

Kako je portal dodao, nad njima je u nedjelju provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su uz krivičnu prijavu predate pritvorskom istražiocu.

U galeriji možete pogledati rčune koje su nam poslale

PODIJELI