Evo sa kim je Srbija u drugoj grupi i ko su potencijalni protivnici u nokaut fazi

0
372
Poslije šest dana takmičenja u prvoj fazi Svjetskog prvenstva ostalo je 16 ekipa koje su i dalje u konkurenciji za osvajanje medalja. One će biti raspoređene u četiri grupe po četiri ekipe i prenose sve poene koje su do sada ostvarile. U najtežoj poziciji su Grci i Litvanci koji nemaju prava na kiks.

U grupi J u kojoj je Srbija su još Portoriko i Španija koji stižu iz grupe C, kao i Italija sa kojom je Srbija već igrala i neće igrati ponovo. Svi poeni koje su ostvarile ove selekcije se prenose u drugu fazu pa su tako na čelu tabele sada Srbija i Španija sa skorom 3-0, dok Italija i Portoriko imaju 2-1.

Prvi meč Srbija igra sa Portorikom u subotu od 10 i 30, dok istog dana od 14 i 30 igraju Italija i Španija. Drugo kolo druge faze otvaraju Italija i Portoriko, a zatim igraju Srbija i Španija. Portoriko i Italija maltene nemaju prava na kiks jer bi poraz vrlo vjerovatno značio da ispadaju sa Svjetskog prvenstva.

Sportando

@Sportando

Second Round
Group I
🇦🇷 3-0
🇵🇱 3-0
🇻🇪 2-1
🇷🇺 2-1

Group J
🇷🇸 3-0
🇪🇸 3-0
🇮🇹 2-1
🇵🇷 2-1

Group K
🇺🇸 3-0
🇧🇷 3-0
🇬🇷 2-1
🇨🇿 2-1

Group L
🇫🇷 3-0
🇦🇺 3-0
🇱🇹 2-1
🇩🇴 2-1

24 људи прича(ју) о овоме

Prva dva tima iz grupe J se ukrštaju sa prva dva tima iz grupe I u kojoj maksimalan učinak imaju Poljska i Argentina, dok Rusija i Venecuela imaju dvije pobjede. Rusima, koji nisu bili ubjedljivi u prvoj fazi je ključan meč već u subotu kada budu igrali protiv Poljaka od 10 časova, dok se Argentina sa maksimalnim učinkom smatra za glavnog favorita za prvo mjesto.

Na ovom linku pogledajte na koga Srbija ide ako prođe drugu grupu.

Što se tiče druge strane kostura u grupi K su na prvom mjestu Brazil i Sjedinjene Države sa maksimalnim učinkom, dok Grčka i Češka imaju skor 2-1. Grčka će odmah u nedjelju imati ključan duel i to će biti veoma težak zadatak za Janisa Adetokunba i njegove saigrače. Tada će igrati sa Sjedinjenim Državama, a ako izgube vjerovatno će moći samo da pakuju kofere jer će Brazilci biti veliki favoriti protiv ekipe Češke. Poslije Čeha, Brazil će u drugom kolu igrati sa Amerikancima, a Grci će za rivale imati Čehe.

U grupi L postoji veoma slična situacija jer su favoriti za medalje Australija, Litvanija i Francuska u istoj grupi, a samo dva tima mogu u četvrtfinale. Grupu popunjava Dominikanska Republika koja je iznenadila Njemačku, a veoma je teško očekivati da ova ekipa napravi još jedno iznenađenje protiv Australije ili Litvanije.

Australija i Francuska imaju maksimalan učinak, a Litvanija će odmah na startu u nedjelju imati meč poslije kog će ili ostati u igri ili će moći da zakazuje kartu za Viljnus. Potencijalna pobjeda Litvanaca će značajno začiniti stvari u grupi L, jer će onda duel Francuza i Australijanaca biti presudan za te dvije selekcije.

Osim što će se ekipe boriti za medalje boriće se i za plasman na Olimpijske igre.

Dvije selekcije iz američke zone kvalifikacija, tu spadaju i Južna i Sjeverna Amerika, ići će direktno u Tokio, a isto važi i za dve najbolje evropske reprezentacije. Australija je jedini predstavnik azijske zone pa ta selekcija ide na Igre u Tokio, dok će svi ostali učesnici druge faze sigurno igrati kvalifikacije za najveću svjetsku sportsku smotru.

18 људи прича(ју) о овоме

Afrika će imati jedan tim na Olimpijskim igrama i to će biti najbolje plasirani tim od 17. do 32. mjesta. Svi timovi koji su završili na trećoj i četvrtoj poziciji u grupama u prvoj fazi igraju u ovom razigravanju po istom principu kao i ekipe koje se bore za medalje.

U grupi M su Nigerija, Kina, Obala Slonovače i Koreja, u grupi N Tunis, Angola, Iran i Filipini, grupu O Turska, Novi Zeland, Crna Gora i Japan, a u grupi P Njemačka, Kanada, Jordan i Senegal.

Timovi koji su prvoplasirani u ovim grupama biće raspoređeni od pozicije 17. do 20, timovi na drugom mjestu od 21. do 24. i tako dalje. U slučaju istog broja pobjeda najvažnija će biti koš razlika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here