FRANČAK NAJBRŽI NA TRCI BEOGRAD-BANJALUKA Organizacija položila ispit, Cvijanovićeva čestitala pobjednicima

0
412

Biciklista poljskog Vostera Pavel Frančak ukupni je pobjednik 13. trke”Beograd – Banjaluka”. Četiri etape ukupne dužene 687 kilometara odvezao je za 14.55:35 časova, baš kao i Nijemac Aron Gorser (Bajk eid).

Frančak je prvu poziciju osvojio zahvaljujući boljim pozicijama po etapama, a pored pobjede skupio je i najviše bodova u kvalifikacijama za plasman na Olimpijske igde u Tokiju 2020.

Treće mjesto pripalo je Mađaru Atili Valteru koji vozi za poljski tim CCC.

– Prije posljednje etape nadao sam se da mogu do ukupne pobjede i znao sam da moram imati savršenu trku. Uspjeli smo kao tim da se držimo u gornjem dijelu, u prvoj grupi i na kraju sam imao najviše snage za finiš. Ovo je najveći uspjeh u mojoj karijeri i rezultat koji će mi sigurno stvoriti mnogo bolje preduslove da još napredujem – rekao je Frančak.

Foto: Bojan Božić/RAS Srbija

Direktor trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je sve proteklo u najboljem redu i da je organizacija položila ispit, a posebno se zahvalio svom timu kao i policiji Srpske te najavio da bi trka iduće godine mogla imati pet ili šest etapa. Pored žute, bijela majica za najboljeg mladog vozača pripala je Atili Valteru, plava za najboljeg brdskog vozača Oskaru Ajali (Strongmen) i crvena za spint Vilijamu Davidu Perezu (Strongmen).

Cvijanović: Srpska na svjetskoj sportskoj mapi

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da se Srpska zahvaljujući Međunarodnoj biciklističkoj trci “Beograd-Banjaluka”, koja je danas završena, smjestila na svjetsku mapu i da je pokazala da može da organizuje sjajne sportske događaje.

Cvijanovićeva je po završetku trke čestitala svima koji su doprinijeli da sportski spektakl kao što je ova trka bude uspješan i da se Beograd i Banjaluka povežu, te zahvalila opštinama učesnicama.

Ona je rekla novinarima da je na ovom događaju učestvovalo 176 takmičara iz 30 zemalja, te je izrazila zadovoljstvo što je kao predsjednik Srpske mogla da bude generalni pokrovitelj ove manifestacije.

Cvijanovićeva je naglasila da je posebno važno da je od početka do kraja sve uspješno sprovedeno.

– Nadam se da ćemo u budućnosti imati mogućnosti da stalno unapređujemo ovu, ali i sve sportske i druge manifestacije koje dovode ljude iz različitih dijelova svijeta u Banjaluku i Republiku Srpsku. Broj učesnika ove trke o tome najbolje govori – rekla je Cvijanovićeva.

PODIJELI