Haradinaj: Za pregovore jesam, za ustupanje teritorije nisam

0
365

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je danas za BBC da je u potpunosti protiv “ustupanja teritorije” Beogradu i “promjene granica”, jer “takve priče dovode do tragedija”.

Na pitanje da li je spreman da ustupi sjeverni dio teritorije Kosova Beogradu, kako bi se riješio spor između dvije strane, Haradinaj je odgovorio da su “priče o teritorijama dovele do tragedija i ratova na Balkanu”, istakavši da ne želi još jedan rat u regionu.

Novinar britanskog medijskog servisa konstatovao je da Haradinaj ima “prozor mogućnosti”, a to je, ističe novinar emisije “Hardtok”, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, “koji je riješen da uvede Srbiju u evropsku budućnost i mnogima se čini spremnijim za kompromis nego što su to bili srpski lideri u prošlosti”.

“Zainteresovani smo da sjednemo za sto sa predsjednikom Vučićem i da završimo ono što je ostalo otvoreno između Kosova i Srbije – a to je priznanje”, rekao je Haradinaj.

Međutim, naglasio je da o razmjeni teritorija ne želi da razgovara jer je, ponovio je, to dovelo do ratova u prošlosti.

“Ako otvorimo to pitanje, to je priča bez kraja i konca. Ja sam u potpunosti protiv toga. Još nosimo rane iz ranijih tragedija i ne želimo da ih ponovo otvaramo”, zaključio je Haradinaj za BBC.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here