Hrvatski veteran tužio Pupovca

0
299

Ni nakon razgovora sa premijerom Andrejem Plenkovićem u dijelu hrvatske javnosti ne prestaju napadi na predsjednika SDSS-a, Milorada Pupovca, zbog izjava kojima je branio nedavno napadnute Srbe u Uzdolju kod Knina, a vinkovački veteran ga je tužio za govor mržnje i traži nadoknadu od 50.000 kuna, nešto manje od 7.000 evra.

Pupovac se nakon jučerašnjeg ragovora s Plenkovićem nije oglašavao, a premijer Hrvatske je samo saopštio da su razgovarali i ponovio ranije iznijete stavove da je neprimjereno savremenu Hrvatsku porediti sa ustaškom NDH, te da su posljednji napadi na Srbe djelo pojedinca.

Tužbu protiv Pupovca je podnio vinkovački profesor Stjepan Sertić Opštinskom sudu u Vinkovcima zbog, kako je navedeno, “nanošenja duševnih boli zbog kojih se proteklih dana nalazi u teškom psihičkom stanju”, prenio je zagrebački “Večernji list”.

Sertić, koji kaže da nije član nijedne političke stranke, tvrdi da mu se zdravstveno stanje pogoršalo jer “Pupovac svojim svakodnevnim javnim istupima u medijima, govorom mržnje, pozivanjem na podjele među građanima Republike Hrvatske, iznošenjem neistina o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, čini veliku štetu Hrvatskoj i Hrvatima”.

Posebno mu, kaže, smetaju posljednje izjave Pupovca kada je rekao da je Hrvatska faktor nestabilnosti na području jugoistoka Evrope i što je savremenu Hrvatsku uporedio s režimom NDH.

PODIJELI