I pripadnici srpske policije na Mundijalu

0
968

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da će i pripadnici srpske policiji biti u Rusiji tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu.

Stefanović je pozvao građane Srbije koji će u Rusiji prisustvovati fudbalskim utakmicama da se ponašaju u skladu sa zakonom.

On je naveo da je nedavno u Sočiju, tokom Međunarodne konferencije o bezbjednosti, sa sekretarom ruskog Savjeta za bezbjednost Nikolajem Patruševim razgovarao o pitanju bezbjednosti i Svjetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Stefanović je za Televiziju “Pink” rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova

/MUP/ Srbije sarađuje i sa ruskom Federalnom službom za obezbjeđenje, ali i sa američkim mornaričkim “fokama”, te sa specijalnim snagama SAD poznatim kao “zelene beretke”.

On je istakao da su ruski specijalci, kroz nove taktičke radnje, pomogli MUP-u Srbije u okviru obuke vozača blindiranih vozila i ljudi koji se bave zaštitom ličnosti.

Mogućnost da srpska policija tokom Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji pomaže ruskim kolegama, prevashodno brigom o navijačima iz Srbije, najavljivana je i ranije u Beogradu, a Stefanović je o tome razgovarao prošle godine sa ministrom unutrašnjih poslova Rusije Vladimirom Kolokoljcevim.

On je tada napomenuo da je za MUP Srbije veoma važno da ne postoji nijedan srpski navijač koji bi u Rusiji mogao da počini krivično djelo.

PODIJELI