Imam većih briga

0
652
Rodžer Federer nije mnogo opterećen potencijalnim susretom sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu US Opena.

Žrijeb poslednjeg Grend slema je spojio dve teniske legende u ranoj fazi turnira, i to neposredno nakon što su igrali u finalu Sinsinatija.

“Imao sam toliko žrijebova u karijeri da samo prihvatiš situaciju takva, kakva je. Ne možemo to kontrolisati. Imam većih briga u prvim rundama. Nisam još u četvrtfinalu. Nisam ni u drugom kolu. Važni su samo naredni dani. Koncentrisan sam samo na prvi meč, a žrijeb je takav, kakav je. Naravno, nekad se upitaš da li je lakše igrati sa momcima Novakovog renomea ranije na turniru?”, rekao je Federer.

Đoković je savladao Federera nedavno u Sinsiju, a zaustavio ga je i dva puta u namjeri da uđe u istoriju sa šest trofeja na “Flašing Medouzu”, gdje nije slavio od 2008.

“Mogao sam igrati protiv njega u četvrtfinalu i da nije napredovao na listi. Mislim da smo svi srećni što je bolje rangiran tako da ne moramo da igramo protiv njega u prvom kolu, kao što Sten (Vavrinka) igra protiv (Grigora) Dimitrova. Sa te tačke gledišta, četvrtfinale je već duboko u turniru. Znam da je što se tiče poena u odnosu na pobjednika to smiješno, ali Novak i ja ne igramo za ATP poene. Ili broj 1 ili ništa”, zaključio je Švajcarac.

US Open počinje u ponedeljak danas, a Federer i Đoković nastupaju drugog dana turnira.

Đoković u utorak od 19.30 igra protiv Mađara Martona Fučoviča, dok će Federer igrati sledeći na Centralnom terenu u srijedu u 1 ujutru protiv Japanca Jošihita Nišioke.

PODIJELI