Incident kod RTS: Pokušali autom da “probiju” obezbjeđenje (FOTO)

0
398

Članovi i pristalice Saveza za Srbiju i Udruženja “1 od 5 miliona” okupili su se sinoć ispred zgrade RTS kako bi sačekali predsjednika Aleksandra Vučića, koji je gostovao u emisiji Upitnik na toj televiziji.

Među okupljenima na ulazu iz Takovske ulice bili su, između ostalih, i predstavnici SzS Boško Obradović, Marko Bastać, Borko Stefanović.

Vučić je na početku emisije rekao da je u zgradu RTS došao iz Aberdareve ulice, da je jedan dio prešao pješke, kao i da sprečavanje kretanja ljudi nije rješenje, već fašizam.

Poručio je da njegov dolazak na RTS nije pitanje njegove bezbjednosti, već bezbjednosti i slobode kretanja koju moraju da imaju svi gradani Srbije.

Okupljeni su se razišli po završetku intervjua.

Ispred RTS-a, po završetku intervjua, došlo je do incidenta kada su dvojica muškaraca pokušali “mercedesom” da probiju predsjednikovo obezbjedenje, nakon čega su uhapšeni, prenijele su Novosti.

Tokom demonstracija, jedan automobil sa aleksinačkim registarskim oznakama pokušao je da probije kordon u Aberdarevoj ulici, koji je bio u obezbjeđenju presednika Vučića.

Dvojica muškaraca koji su bili u “mercedesu” su privedena.

I prije nego što je Vučić stigao u RTS, jake policijske snage obezbjeđivale su zgradu Javnog servisa u Takovskoj ulici.

Saobraćaj u Takovskoj i ulicama koje vode ka zgradi Javnog servisa bio je u nekoliko navrata nakratko obustavljen, a završetku Vucicevog gostovanja, okupljeni su se razišli.

Ispred zgrade RTS-a bile su dvije grupe građana, jedna koja je uzvikivala uvredljive parole na račun predsjednika Srbije, i druga, koja je dobacivala uvrede lideru Dveri i skandirala “Đilasu, lopove”- obije sa bezbjedne razdaljine.

(Tanjug/B92)

PODIJELI