INTERESOVANJE ZA “EGZIT” VEĆE NEGO IKADA

0
550

Interesovanje za muzički festival “Egzit”, koji će biti održan od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, veće je nego ikada, saopšteno je iz “Egzit” tima.

Organizator 19. festivala ističe da cijele serije ulaznica odlaze ranije nego ikada, da u Srbiju stiže rekordan broj gostiju iz regiona, te da ukupan broj inostranih gostiju bilježi rast od čak 30 odsto u odnosu na prethodni “Egzit”.

Turistički značaj ovog festivala za Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju sve češće ističu i svjetski mediji koji nešto znače u svijetu savremene muzike.

Najznačajniji britanski muzički magazin “En-Em-I” okarakterisao je “Egzit” kao četvorodnevnu proslavu uz gotovo sve muzičke pravce koji postoje.

Uticajni muzički list “Roling stoun” ocjenjuje da je ovogodišnje izdanje “Egzita” već uspjelo, navodeći u naslovu festivalske zvijezde legendarnu britansku rok grupu “Kjur”, bend “Greta van Flit”, svjetskog repera Skeptu, lidera njemačke elektronske scene Pola Kalkbrenera.

“Egzit” svojim čitaocima predlaže i čuveni britanski list “Miror”.

Nakon prošlogodišnjih pohvala za program od američkog “Forbsa”, i rusko izdanje ovog čuvenog magazina istaklo je festival na Petrovaradinskoj tvrđavi kao jedan od sedam najboljih u Evropi.

Poznati “Kosmopoliten” je svojim čitaocima predložio “Egzit” kao destinaciju za godišnji odmor, navodeći da je festival učinio Srbiju nezaobilaznom stavkom za sve ozbiljnije ljubitelje dobrog provoda širom svijeta.

“Kleš” magazin u tekstu je istakao pet nezaobilaznih nastupa na ovogodišnjem festivalu, kao i da će program ove godine vjerovatno uspostaviti reputaciju “Egzita” kao ultimativne evropske festivalske destinacije.

Vodeći turistički vodič “Konde nast treveler” osvrnuo se na aktivističke inicijative festivala, kao i na Petrovaradinsku tvrđavu koja oduzima dah posjetiocima.

(Srna)

PODIJELI