Iz mora u Istri izvučeno tijelo Poljaka nestalog 2013. godine?

0
330

Iz mora u Istri izvučeno je tijelo najvjerovatnije poljskog ronioca koji je nestao još 2013., piše Glas Istre.

Ronioci specijalne policije juče su iz mora kod Svete Marine, u blizini Labina, izvukli tijelo nepoznatog muškarca koje je potom prevezeno na Odjeljenje patologije pulske Opšte bolnice radi obdukcije i utvrđivanja identiteta.

Portparolka Policijske uprave istarske, Nataša Vitasović, izjavila je da je još prije nekoliko mjeseci jedan češki ronilac obavijestio da je u moru, na dubini od 50 metara, uočio ostatke ljudskog tela i delove ronilačke opreme.

Policijski ronioci u nekoliko navrata su pregledali podmorje kod Svete Marine, ali do juče nisu imali uspjeha.

Iako identitet ronioca još nije formalno utvrđen, postoji mogućnost da je riječ o poljskom roniocu koji je u moru na ovom području nestao još 2013. godine.

Hrvatski portal 24sata.hr nezvanično saznaje da bi to moglo biti tijelo Adama Bendžamina Vrobelea, rođenog 1966. godine.

U septembru 2013., naime, pokrenuta je sveobuhvatna potraga za poljskim roniocem koji je nestao tokom ronjenja u blizini autokampa Sveta Marina.

On je na ronjenje, kako se navodi, tada krenuo sam opremljen bocom kiseonika zapremine sedam litara, u crno – plavom ronilačkom odelu i s pojasom za brzo izranjanje.

Budući da je na toj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, takođe poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini, ali to se nije dogodilo u predviđenom vremenu. Njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili u popodnevnim satima kada je pokrenuta i potraga.

Na mjestu zarona podmorsko tlo strmo pada u dubinu do 50 metara, a prisutne su i jake morske struje koje su uz jaki severo – istočni vjetar dodatno otežavale uslove potrage.

tanjug

PODIJELI