Iz očaja otvorili kafiće u Hrvatskoj, policija kažnjava

0
388

Uprkos zabrani i oštrim sankcijama za kršenje epidemioloških mjera, u Hrvatskoj je otvoren jedan kafić u Trogiru i jedan u Otočcu, nakon čega je uslijedila reakcija policije, kafići su zatvoreni, a protiv vlasnika podnesene krivične prijave.

Ugostiteljka iz Trogira Lucija Barada Frana je juče odlučila da otvori svoj kafić koji se nalazi na benzinskoj pumpi i tako iskaže nezadovoljstvo Vladinim mjerama zbog kojih mjesecima ne radi.

Ona je za zagrebački portal Dnevnik rekla da je kafić otvorila rukovodeći se inicijativom više ugostitelja pokrenutom na Facebooku, ali se ispostavilo da niko drugi nije učinio isto.

Uslijedio je dolazak policije koji su zatekli otvoreni kafić u kojem je bilo sedam gostiju, koje su popisali.

“Ja sam i njima rekla – sve što želim jeste moje pravo na rad, imam dijete s kojim sama živim, na rubu smo egzistencije. Pritisnuli su me uz zid. Plaćam državi sve što treba, nisam na crnoj listi, ali ne mogu živjeti od 4.000 kuna”, rekla je Barada Frana.

I u Otočcu su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Kafić u Otočcu je zatvoren, a protiv vlasnika je takođe podnesena krivična prijava.

I jedan vlasnik teretane u Zagrebu je zbog kršenja epidemioloških mjera juče procesuiran zbog kršenja epidemioloških mjera.

/Tanjug/Nezavisne/

PODIJELI