Jeremić: Vučić ove godine Prištini predaje stolicu u UN

0
605

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić kaže da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić namjerava da ove godine “preda Prištini stolicu u UN”.

Jeremić, u izjavi za Televiziju “Naša”, tvrdi da će Vučić nakon toga pristati na “obespravljivanje” Republike Srpske i na kraju “uvesti Srbiju u NATO”, a od stranaca će tražiti da ga u tom periodu ne kritikuju, saopštila je Narodna stranka.

Prema Jeremićevim riječima, Vučić “predajom vitalnih srpskih nacionalnih interesa Zapadu plaća svoj opstanak na vlasti” i planira da vlada decenijama na način na koji to u Crnoj Gori čini njegov “politički uzor i blizak partner” Milo Ðukanović.

Jeremić, takođe, kaže da će nastaviti da kritikuje Vučića bez obzira na, kako je naveo, “brutalnu kampanju laži predsjednika SNS i njegovih medija”.

On je takođe pozvao Vučića na televizijski duel.

“Ako raspolaže dokazima o onome što je prethodnih godina govorio o meni, neka izabere mesto, vreme i format; umesto što razgovara sa poniznim novinarima režimskih medija, neka skupi hrabrost i izađe sa mnom na televiziju i razgovara o bilo čemu, biće to sigurno zanimljiv duel”, rekao je Jeremić.

(Tanjug)

PODIJELI