Još šest oboljelih u Crnoj Gori

0
494
U Crnoj Gori registrovano je još šest slučajeva obolijevanja od virusa korona, a ukupan broj oboljelih trenutno je osam, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U saopštenju se navodi da su danas u laboratorijama Instituta završene preliminarne analize 20 uzoraka uzetih od osoba iz nadzora i kontakata do sada potvrđenih slučajeva.

– Od obrađenih uzoraka pozitivno je šest, od kojih jedan nema epidemiološku povezanost sa do sada potvrđenim slučajevima – kažu u Institutu.
Kako su naveli, u 18.00 časova pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom u Crnoj Gori nalazile su se 3.523 osobe, uključujući i crnogorske državljane koji su organizovano doputovali u domovinu, a koji su iz preventivnih razloga smješteni u karantin.

U Institutu su rekli da je takav skok broja pozitivnih slučajeva bio očekivan, imajući u vidu broj bliskih kontakata koji su identifikovani i obrađeni.

– Ekipe Instituta će i ovo veče provesti na terenu sprovodeći dalju identifikaciju kontakata i obradu prikupljeni h podataka – navodi se u saopštenju.

PODIJELI