Jutro mirno u Kosovskoj Mitrovici: Srbi stižu kod Vučića i izlaze iz vlade KiM

0
355

Noć i jutro u Kosovskoj Mitrovici za sada protiču mirno. Na smirivanje tenzija pozvao i predsjednik Srbije. S njim danas razgovaraju predstavnici Srba s KiM.

 Kako saznaje TV Prva oni su već stigli u Beograd, gdje će predsjednika Srbije i najviši državni vrh obavijestiti o odluci da napuste Vladu Kosova.

Podsjećamo, direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić uhapšen je juče oko 17 časova u Kosovskoj Mitrovici gdje je prisustvovao unutrašnjem dijalogu o KiM.

Policija Kosova pod punom opremom upala je u prostorije Mitrovačkog dvora gdje se održavao okrugli sto. Bacili su suzavac, lomili stakla i uz prijetnju oružjem gurnuli na zemlju sve prisutne. Čuli su se pucnji, eksplozija i uzvici na albanskom jeziku. Tom priliko više od 30 ljudi je povređeno

Đurića je više desetina policajaca naoružanih dugim cijevima sa fantomkama na licu sprovelo do policijske stanice u Prištini, gdje je saslušan i potom protjeran u centralnu Srbiju preko Merdara- tu ga je preuzela srpska policija, u Kuršumliji mu je ukazana ljekarska pomoć poslije čega se uputio za Beograd.

Predsjednik Srbije je zbog toga hitno sazvao sjednicu savjeta za nacionalnu bezbjednost koja je prvobitno bila zakazana za danas.

U Kosovskoj Mitrovici bilo je izuzetno napeto poslije hapšenja Đurića, u gradu su se čule sirene a građani su bili uznemireni zbog brutalnih scena hapšenja.

(B92)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here