Kabinet predsjednika Hrvatske: Komšić nije ni legitiman, ni relevantan sagovornik

0
246
Kabinet predsjednika Hrvatske saopštio je da Hrvatima nametnuti član Predsjedništva BiH Željko Komšić svojom stalnom neutemeljenom antihrvatskom retorikom dodatno potvrđuje da nije legitiman ni relevantan sagovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugom.

Iz Kabineta hrvatskog predsjednika Kolinde Grabar Kitarović reagovali su na izjavu Komšića da se u Hrvatskoj, kroz javno i političko djelovanje pojedinaca, negira zločin genocida nad Srbima, Romima, Jevrejima u Drugom svjetskom ratu u okviru kvislinške tvorevine NDH, a da se u Republici Srpskoj “institucionalno negira genocid počinjen nad Bošnjacima u Srebrenici i Podrinju”.

“Hrvatima nametnuti član Predsjedništva Željko Komšić je personifikacija preglasavanja Hrvata u BiH. U nedostatku vlastite vizije i sposobnosti za rješavanje problema unutar BiH, svojom stalnom neutemeljenom protivhrvatskom retorikom dodatno potvrđuje kako nije samo nelegitiman, već nije ni relevantan sagovornik kada je riječ o međudržavnim odnosima ili bilo čemu drugome”, poručuju iz Kabineta predsjednika Hrvatske.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here