Kako je Đorđević ubijedio Tea da dođe u Bolonju

0
231

Košarkaški trener Aleksandar Đorđević odmorio je glavu, dušu i tijelo od Svjetskog prvenstva, oprostio se od nacionalnog tima i spreman preuzeo Virtus iz Bolonje. Poslije četiri kola, Saletova ekipa je neporažena u prvenstvu Italije, a na parketu je predvode iskusni srpski internacionalci Miloš Teodosić i Stefan Marković.

U razgovoru za “Tutosport” Đorđević je otkrio kako je ubijedio kapitena Srbije da mu se priključi u Bolonji i poslije NBA lige obuče dres Virtusa.

“Rekao sam mu da su velika imena prošla preko tog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da mu pruži, kakvi su ovde strast i glad za košarkom. U Virtusu sam proveo dve najlepše godine karijere gledajući iz ugla emocija”, rekao je Aleksandar Đorđević.

Novinar je otvorio i temu nad kojom Italija bdi – situacija u kojoj se našao Siniša Mihalović, trener fudbalera Bolonje, sa kojim se Đorđević poznaje iz igračkih beogradskih dana.

“Situacija sa Sinišom vratilame je u vreme od pre nekoliko godina. Moj stariji bratanac, koji sada ima 14 godina i zdrav je, tada je morao da se suoči sa istom mukom. Imao je osam godina kada je otišao na transplantaciju u „Bambin Đesu“ u Rim i celog života ću biti zahvalan profesoru Lokateliju kako nas je primio i tretirao. Način na koji se bori Siniša je izvanredna planetarna poruka. Da se naježiš! I siguran sam da će pobediti na svoj način, sa čeličnom voljom koja se nije videla do sada”, rekao je Đorđević, prenose Novosti.rs.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here