Federer priznao da uživa u rivalstvu s Đokovićem i Nadalom

0
365

Švajcarski teniser Rodžer Federer dugo je već na turu, vlasnik je nekoliko rekorda, trenutno je vodeći po broju gren slem titula i ima najveće rivalstvo u istoriji bijelog sporta sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem.

Švajcarac ne krije da još uvijek ima želju da se takmiči za trofeje, posebno sa najvećih turnira, gdje su mu upravo Srbin i Španac najveći rivali.

– Ono što su Rafa i Novak uradili je nevjerovatno i suludo i oni će napraviti još uspjeha, u to sam ujveren. Ali, ja sam na turu i pokušavam da povećam prednost, ali sam tu i da bih osvajao još više slemova i drugih titula i dobro se zabavljao – rekao je Federer.

Po mnogima najbolji teniser svih vremena je pohvalio i mlade dolazeće zvijezde “bijelog sporta”.

– Ta “naredna generacija” kuca na vrata. Dosta toga se dešava, ali ja uživam u rivalstvu sa Novakom, Rafom i ostalima. Uživam u igri sa rivalima, imamo toliko napisanih priča i odličnih duela – rekao je on.

Federer je potvrdio učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju i još uvijek ne razmišljao o penziiji.

– Moj fitnes trener mi uvijek govori da kada budem mislio da mi je ostalo samo godinu dana do kraja karijere neću više morati da se bavim fitnesom, već da ću samo igrati turnire i uživati. To ću i uraditi, ali sada, u decembru, planiram dosta naporne treninge, kao i u proljeće – zaključio je Rodžer, prenose Novosti.rs.

PODIJELI