Kako odgajati dijete u digitalno doba i kako organizovati vikend bez mobilnog telefona

0
414
Stižu prve informacije “iz kuhinje” najvećeg, ali i najpopularnijeg  medijskog festivala u regionu!

Stručnjak za intelektualni razvoj djece u digitalnom vremenu, dr. Ranko Rajović održaće na 12. Weekend Media Festivalu predavanje koje zanima sve roditelje širom svijeta i to na temu “Djeca i digitalno doba: Kako igrom razvijati djetetov IQ” i savjetovati kako se baviti s djecom u digitalno doba.

Rajović će rješavati klasične roditeljske dileme današnjice: Kada je pravi trenutak da djetetu damo mobilni telefon? Koliko dugo bi dijete smjelo da se igra na PlayStationu ili gleda Netflix, “skroluje” po Fejsu?

Svi imaju mobilni telefon i Snapchat, šta ako samo ja djetetu zabranim? i td.

Istraživanja koja je ovaj stručnjak proveo ukazala su na veću ranjivost današnje djece u odnosu na djecu prije 10 godina i to u četiri područja: motorika, matematika-logika, rječnik i opće znanje. Na Weekendu će objasniti kako roditelji i učitelji kroz igru djeci mogu pomoći da dosegnu svoj maksimum i pametno se služe tehnologijom.

Vrsni stručnjak, i jedan od autoriteta u regionu kada govorimo o vaspitanju i obrazovanju djece, dr. Ranko Rajović je dugogodišnji UNICEF-ov saradnik na projektu ranog podsticanja intelektualnog razvoja djece.Rajović je magistrirao i doktorirao u oblastima neuroendokrinologije i sporta.

Thumbnail

Medijsko i tehnološko doba nudi beskrajno puno mogućnosti, ali i potencijalnih problema, ako ga ne znamo kvalitetno iskorištavati. O tome kako preživjeti vikend bez mobilnog telefona, organiziovati nedigitalni život i napraviti digitalni detox, govoriće se na panelu “Digitalni Wellbeing”.

Weekend Media Festival ove godine se održava od 19. do 22. septembra, a pripreme za dvanaesti po redu Weekend su već odavno počele.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mjesto najbolje zabave. Ove godine donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kada je muzika postala umjetnost i sredstvo otpora.

Alternativna televizija je od samog početka Festivala medijski partner, ali i jedan od učesnika u panel diskusijama.

PODIJELI