Kandidat za predsjednika Hrvatske uporedila Srbe sa Jevrejima u nacizmu

0
283

Katarina Peović, kandidatkinja partije Radnička fronta na izborima za hrvatskog predsjednika, uporedila je Srbe sa Jevrejima u nacističkoj Njemačkoj, gostujući na televiziji “RTL”.

Ona je najprije komentarisala trku predsjedničkih favorita, Kolinde Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Miroslava Škore, o kojoj je rekla da je unaprijed izgubljena bitka, prenosi “B92”.

“Ko god pobijedi, narod će izgubiti. To je bitka među ljudima, koja narodu ništa dobro donijeti neće”, rekla je ona.

Kako piše “Index”, partiju Radnička fronta mnogi doživljavaju kao neku vrstu Komunističke partije, ali Peovićeva je istakla da na taj period gleda kritički.

“Radnička fronta i ja se kritički odnosimo prema Komunističkoj partiji i ideji te prosvećene elite koja sve treba da nas vodi. Demokratska smo stranka i smatramo da je važno da svi jednako participiraju i odlučuju o pitanjima koja se na nas odnose, i u tom smislu Komunistička partija ne može biti uzor”, kazala je Peovićeva.

Jedna od glavnih tema u medijima proteklih dana je Milorad Pupovac, koji je izazvao žestoke reakcije izjavom u kojoj je, zbog nedavnih huliganskih i šovinističkih ispada, Hrvatsku uporedio sa ustaškom tvorevinom NDH, podsjeća “Index”.

“Ne bih Pupovca komentarisala, svakako ga ne bih kritikovala. Srbi danas u Hrvatskoj igraju ulogu Židova. Koriste se za homogenizaciju većinskog naroda protiv manjinskog. Izuzetno je važno da primijetimo zašto radimo na takvom odvajanju Srba i Hrvata, umjesto da se bavimo ekonomskim temama, treba da kritikujemo kapitalističke elite koje su nas dovele do ovoga gdje jesmo. Kapitalističke elite, preko svojih političkih predstavnika, proizvode sukob, koji je potpuno nebitan. Naravno da je to kapitalistička zavjera. Pozadina takve motivacije, da se proizvodi neprijatelj u obliku Srbina, je potpuno identična motivaciji proizvodnje Židova u nacističkoj Njemačkoj”, rekla je Peovićeva.

(Sputnjik)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here