Karamarko: Ima li dokaza da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi?

0
339
Jedan od osnivača HDZ-a i njen bivši predsjednik, Tomislav Karamarko, obrušio se na Milorada Pupovca i srpsku manjinu u Hrvatskoj pitajući se ima li uopšte ikakvih dokaza da su Srbi ugroženi u Hrvatskoj.

Uprkos nemilim događajim u posljednjih nekoliko mjesecu gdje su fizički napadani Srbi koji žive u Hrvatskoj, rade tamo kao sezonski radnici ili su turisti, nije dovoljan dokaz za Karamarka da je srpska manjina ugrožena. Zaboravio je i progon Srba u “Oluji” i još je istakao da su Srbi okupirali i “etnički genocidno očistili Hrvate”.

“Imamo li uopće snažne dokaze da se incident u jednoj birtiji kraj Knina dogodio na osnovama nacionalne netrpeljivosti? Imamo li pravovaljane dokaze da se u bilo kojem drugom slučaju nasilja radi o sukobu zbog nacionalne mržnje kako to insinuira Milorad Pupovac? Imamo li dokaze tko i zašto ispisuje grafite s ustaškim simbolima po Hrvatskoj, je li netko optužen, osuđen?”, poručio je Karamarko.

Thumbnail

Karamarko je otišao toliko daleko da se može naslutiti kako je za ustaške grafite i uvredljive natpise optužio upravo Srbe?

“Imamo li dokaze tko su crtači splitske svastike ili možemo opravdano posumnjati da su proizvođači netrpeljivosti i incidenata upravo oni koji za netrpeljivost optužuju mene i poštene Hrvatice i Hrvate?”, stoji u tekstu.

BIvši lider HDZ-a istakao je da dokle god Srbi ne priznaju etničko čišćenje i genocid nad Hrvatima, da je svaka koalicija sa SDSS-om sramotna.

“Dokle god Srbija i srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ne priznaju etničko čišćenje i genocid nad hrvatskim narodom, dok god ne priznaju koncentracijske logore u kojima je mučeno i ubijeno tisuće naših domoljuba, dok god nam ne vrate naše nestale, opljačkano kulturno blago, dok god ne plate ratnu odštetu i dok ne budu osuđeni svi srpski ratni zločinci, pa i oni koji su usmrtili dr. Ivana Šretera, svaka koalicija s SDSS-om Milorada Pupovca je sramotna”, poručuje Karamarko.

Čak je i kandidat za predsjednika Hrvatske, Miroslav Škoro osudio napad u Kninu, ali nije htio da ga okarakteriše kao napad na nacionalnoj osnovi.

“Mislim da se u Kninu u stvari dogodio napad na hrvatske građane, to je prioritetna stvar, ljudi koji su ih napali su navodno bili maskirani, dok policija ne utvrdi o kome se radi sve drugo je prejudiciranje, brojanje krvnih zrnaca i to nam ne treba”, kaže Škoro za N1.

Podsjetimo samo na pojedine naslove medija u posljednjih nekoliko mjeseci: “Napadnuti vaterpolisti Crvene zveze u Splitu”, “Pretučen srpski povratnik iz Rijeke”, “U Supertu napali Srbe iz Vukovara”, “Na Braču napadnuti Srbi”, “Hrvatski navijači napali Srbina u Budimpešti”.

PODIJELI