Kinezi kupili hotele na Bledu

0
334
Kineska kompanija Golden Forist sa sjedištem u Ljubljani kupila je dva hotela sa četiri zvjezdice na Bledu.

Mada vrijednost sporazuma nije poznata, portal Siol navodi da bi ona mogla da bude 10 miliona evra.

Prodati su hoteli Lovec i Kompas sa 95, odnosno 52 sobe, koji su do sada bili u vlasništvu kompanije Kompas, hoteli Bled Ivana Tatića i Milorada Sikime, u čijem vlasništvu su i hoteli Slon i Siti hotel u Ljubljani.

Navodi se da su oni još pre dvije godine odlučili da prodaju hotele na Bledu, kako bi taj novac uložili u ljubljanske hotele.

Dodaje se i da je gotovo nemoguće otkriti ko stoji iza kompanije Hongkong Gold Elefant Internešnal koja je osnovana prije četiri godine i u čijem je vlasništvu Golden Forist koja je kupila hotele, ali se zna da je prije mjesec dana za poslove u Sloveniji zadužen Vladan Mitrović koji je vodio hotel Best Vestern u Kranjskoj Gori.

Kineska kompanija Golden forist zainteresovana je i za poljoprivredu u Sloveniji, budući da je nedavno kupila Moristu koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Portal Siol navodi da je kineski investitor platio veći dio cene od sedam miliona evra, a zahvaljujući kreditu koji je podigao kod Sberbanke.

Grupa Kompas Hoteli Bled sa 57 zaposlenih zatvorena je 2017. godine sa neto dobiti od oko 200.000 evra i prihodom od 5,4 miliona evra, pokazali su posljednji dostupni podaci.

PODIJELI