Kitarović: Željela bih da odem na koncert Tompsona

0
524

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da bi željela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu.

Kitarović je u emisiji “S predsjednicom izvan protokola” pozdravila to što je pjevač zatražio od publike da nosi isključivo obilježja “pobjedničke hrvatske vojske”, s obzirom na to da je, kako je navela, “Domovinski rat u temeljima moderne Hrvatske”.

– Mislim da bih svakako svratila na koncert, to nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima – rekla je ona, prenosi portal Indeks.

Tompson, pjevač poznat po ustaškim i antisrpskim pjesmama, u četvrtak je potvrdio da će na koncertu 4. avgusta na splitskoj Rivi, dan prije obilježavanja “Dana domovinske zahvalnosti”, izvoditi pjesmu “Čavoglave”, koja započinje ustaškim pozdravom “Za dom spremni”.

– Naravno da ću na koncertu pjevati “Čavoglave”. To je pjesma koja je i iz Domovinskog rata, pjesma o mojim prijateljima, saborcima i ona ni po čemu nije sporna. Ona je svjedok vremena, svjedok kad se stvarala hrvatska država – naveo je Tompson, prenosi Indeks.

PODIJELI