Kon: Bez Vučićeve podrške ne bih ostao

0
256

Srpski epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je danas da je razmišljao da ode sa čela tima epidemiologa, jer je nivo bezobrazluka i neosnovanih kritika prešao granicu dopuštenog, a odustao je, kaže od povlačenja nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Kon je rekao da ga je, pored neosnovanih kritika, duboko pogodio i zahtjev Sinoda SPC, jer negira sve što je u borbi protiv korone do sada postignuto u nastojanju da se spasu životi građana Srbije.

Istakao je da bez podrške predsjednika ne bi ostao na čelu epidemiološkog tima.

– Bez snažne podrške predsjednika Srbije i vlasti ove zemlje ne bismo mogli ništa da uradimo, osim da pričamo – rekao je Kon.

– Јa sam na svom Fejsbuk nalogu napisao jednu poruku nakon što sam bio izložen ozbiljim kritikama koje nisu bile samo kritike, već i napadi na ukupan rad, kako mene tako i stručnog tima, napisao sam da zaista treba da preuzme neko ko to može bolje da radi, jer je taj nivo bezobrazulka prevaziošao je ono što bi moglo da se prihvati – rekao je Kon i dodao:

– Pored toga, duboko me pogodila molba Sinoda SPC, o kojoj ćemo još pričati, jednostavno što potpuno na neki način negira sve ono što je dosadašnji pokušaj da se spasu životi. Osjetio sam onda potrebu da treba da se sklonim – kazao je Kon.

Kako kaže, poslije poziva predsjednika na razgovor, jasno je da svoju profesionalnu obavezu ima i “da ju je svjestan potpuno”.

/Tanjug/RTRS/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here