KONAČNO DOLIJAO Opasni Srbin koji je pobjegao iz zatvora u Njemačkoj, „PAO“ KOD NOVOG SADA

0
326

Daniel Vojnović (31), koji je u martu pobjegao iz pritvora u Nemačkoj, uhapšen je u Temerinu nadomak Novog Sada i određeno mu je policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati, saznaje Blic.

Prema nezvaničnim informacijama iz novosadske policije, za Vojnovićem policija traga već duže vrijeme i on je uhapšen na osnovu potjernice koju je izdala srpska policija zbog sumnje da je bjegunac počinio više krivičnih djela na teritoriji Srbije te da se, između ostalog, tereti za krađu kola, izazivanje saobraćajne nesreće i učestvovanje u tuči.

Međutim, kako saznajemo, tek nakon hapšenja utvrđeno je da je za Vojnovićem i Interpol raspisao potjernicu zbog bjekstva iz pritvora u Njemačkoj.

– Prema našem zakonu, Vojnović će prvo biti procesuiran u Srbiji i to pred nadležnim Javnim tužilaštvom u Novom Sadu, a zatim će, ukoliko postoji sporazum između naše zemlje i Njemačke o ekstradiciji, biti izručen njemačkim organima gonjenja – kaže izvor u policiji.

I pored brojnih krivičnih djela, javnost u Srbiji saznala je za Daniela Vojnovića tek kada je uspio da realizuje filmsko bjekstvo iz pritvora u Njemačkoj.

On je, naime, 20. marta ove godine, u pratnji dvojice stražara, otišao u dozvoljenu, četvrtu posjetu roditeljima u kući u Bald Zalcflutenu. Uprkos tome što je bio pod nadzorom čuvara, uspio je da pobjegne u kupatilo i zaključa se, a zatim iskoči kroz prozor na ulicu.

Potom je sjeo u automobil svojih roditelja i odvezao se u nepoznatom pravcu. Od tog trenutka, cijela Njemačka je drhtala zbog straha da bi Vojnović mogao nauditi nekome. Posebno su strahovali jer su se pojavili navodi da je prethodno napravio „listu za odstrel“ na kojoj su se našla imena sudija i tužilaca koji su učestvovali u njegovom procesuiranju, što je navodno podijelio sa cimerima iz ćelije i zatvorskim terapeutom.

PODIJELI