Krajnje vrijeme da se srpska vlast zahvali i kaže da neće u EU

0
232
Lider Srpske radikalne stranke /SRS/ Vojislav Šešelj upitao je danas premijera Srbije Ani Brnabić i šefa diplomatije Ivicu Dačića zašto nisu reagovali na izjavu evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana da u EU nema mjesta za one koji “negiraju genocid u Srebrenici”, te ocijenio da je krajnje vrijeme da se vlast u Srbiji zahvali i kaže da neće u EU.

Šešelj, koji je šef Poslaničke grupe SRS, ponovio je da u Srebrenici nije bilo genocida, te napomenuo da se genocid ne može utvrditi dok se konkretnoj osobi ne dokaže da je imala genocidnu namjeru, što nije učinjeno.

“Vlast treba da prikupi sve argumente kojima bi obavestila svetsku javnost da je reč o velikoj podvali u kojoj je učestvovao Međunarodni sud pravde”, rekao je Šešelj na sjednici Skupštine Srbije tokom poslaničkih pitanja.

Poslanici SRS-a na dnaašnjoj sjednici Skupštine Srbije nose bedževe na kojima piše da u Srebrenici nije bilo genocida.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević poručio je da žali za svim bošnjačkim žrtvama u Srebrenici, ali i za srpskim žrtvama u Srebrenici i srednjem Podrinju.

“Da nije bilo žrtava – njih 3.267 srpske nacionalnosti i zločina oko Srebrenice, koji ima više elemenata genocida nego što bošnjački lideri tvrde, verujem da ne bi bilo ni zločina 1995. godine”, rekao je Rističević.

On je pitao i da li su “srpske žrtve proglašene van zakona”, kao i da li je neko od bošnjačkih lidera došao u Bratunac da se pokloni i oda počast srpskim žrtvama, prenose beogradski mediji.

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han nedavno je upozorio da “nema mjesta u EU za one koji negiraju genocid i sve druge presude međunarodnih sudova”

srna

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here