Krivokapić: Definisana platforma za pregovore sa partnerima

0
167
Lideri stranaka iz Demokratskog fronta dali su saglasnost nosiocu izborne liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravku Krivokapiću da počne razgovore o formiranju buduće vlasti sa kolegama iz dva saveza “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, pišu podgoričke Vijesti.

Krivokapić se juče sastao sa Andrijom Mandićem, Milanom Kneževićem i Nebojšom Medojevićem, razgovarao je i sa predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Јokovićem, a očekuje se i početak pregovora sa Aleksom Bečićem /Mir je naša nacija/ i Dritanom Abazovićem /Crno na bijelo/ o formiranju nove vlasti.

Iz Krivokapićevog tima “Vijestima” je saopšteno da je sa liderima koalicije “Za budućnost Crne Gore” održao sastanak na kome je definisan pregovarački tim i ustanovljena platforma na osnovu koje će se pregovarati sa koalicionim partnerima iz ostale dvije pobjedničke koalicije.

– Svi učesnici razgovora su uvjereni da će pregovori početi uskoro i uspješno se okončati, u skladu sa očekivanjima građana Crne Gore – saopšteno je iz Krivokapićevog tima.

Medojević je za televiziju N1 rekao da je sada najvažnije formirati snažnu vladu koja ima jaku političku volju, te izrazio nadu da će albanske i bošnjačke stranke ući u novu vladu.

– Razgovori koje smo imali ukazuju da je to veoma realno – naveo je Medojević i dodao da stavovi koje on iznosi nisu uslov za formiranje nove vlasti.

Govoreći u kontekstu borbe protiv kriminala i korupcije, Medojević je nagovijestio da očekuje da bude dio novih institucija.

– Ukoliko budem vodio neku liniju za borbu protiv organizovanog kriminala, mediji će biti moji saveznici – rekao je on.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here