“Krivokapić je u Skupštinu došao taksijem, a ne majbahom”

0
244

Srećko Crnogorac, član ekspertskog tima lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izjavio je da je Zdravko Krivokapić, kog je predstavio kao budućeg premijera Crne Gore, na konstitutivnu sjednicu Skupštine došao taksijem, a ne majbahom, aludirajući na skupocjeno vozilo Mila Đukanovića.

Po pitanju prijedloga mandatara za sastav nove vlade, Crnogorac je rekao da tu Đukanović ima “određenog manevarskog prostora”, ali da se narodna volja mora poštovati.

“Ne postoji ništa što bi njega prisililo da predloži mandatara kojeg nije predložila skupštinska većina”, istakao je Crnogorac, ocjenjujući da je Đukanović čovjek koji je 2016. godine “izvršio jednu diverziju izbornog procesa kroz ‘državni udar'”.

Crnogorac je naveo da, ukoliko bi manjinske stranke pristale da budu dio nove vlasti, onda bi Crna Gora de fakto imala vladu nacionalnog jedinstva.

“Nalazimo se pred ekonomskom krizom koju nam je pripremila nekompetentnošću DPS. Politička kriza i dalje traje i nadam se da će brzo biti okončana. Najbolje što možemo učiniti je da imamo vladu nacionalnog jedinstva”, rekao je Crnogorac.

On je istakao da se sastav Vlade Crne Gore neće praviti ni u Vašingtonu, Briselu, Moskvi i Beogradu, već u Podgorici, prenijele su “Vijesti”“.

“Siguran sam da će Krivokapić doći do najboljih rješenja. Ko će se naći u kom resoru, to isključivo zavisi od mandatara”, rekao je Crnogorac.

(Sputniknews.com)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here