Legendarni Ćavi završio karijeru, kreće stopama Johana Krojfa

0
130
Čuveni fudbaler Barselone i reprezentacije Španije Ćavi Ernandes saopštio je da je završio igraču karijeru i da odmah stupa u trenerske vode.

Ćavi se nakon uspješne epohe duge 17 godina u Barseloni preselio u redove katarskog Al–Asada, a on se u otvorenom pismu obratio javnosti u kome je saopštio svoju odluku da prestane sa igračkom karijerom i momentalno započne trenersku.

“Bila je privilegija igrati fudbal do 39. godine i voleo bih da sezonu završim osvajanjem Amir Kupa i prolaskom u narednu fazu Azijske Lige Šampiona. Ovo je moja posljednja sezona u karijeri i stvarno želim da vidim šta mi život nosi u funkciji trenera. Moja filozofija kao trenera će oslikavati moj stil koji smo razvijali mnogo godina pod uticajem Johana Krojfa i u La Masiji i najveći pokazatelj te filozofije je fudbal koji se igra u Barceloni. Volim kad timovi preuzimaju inicijativu na terenu, igraju napadački fudbal i vraćaju mu suštinu zbog koje smo ga svi voljeli kao djeca: igranje s loptom u nogama”, rekao je Ćavi u svom otvorenom pismu.

Ćavija je na početku karijere trenirao srpski fudbalski stručnjak Radomir Antić, a uz sebe je imao i velika imena poput Ronaldinja, ali i Inijeste i Mesija, sa kojima je činio i najponatiji trio u svijetu fudbala.

Odigrao je 767 zvaničnih utakmica, gdje je postigao 85 golova i osvojio rekordnih 25 trofeja, od čega četiri u Ligi šampiona i osam u Primeri. Sa Španijom je osvojio Mundijal 2010. i dvije titule na EP (2008, 2012), a ukupno je odigrao 133 utakmice i postigao 13 golova.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here